Inteligenta emotionala si feedback-ul

Inteligenta emotionala si feedback-ul?

Oferirea de feedback este o acțiune pe care o întreprinzi zi de zi în relația cu oamenii din echipa ta. Poate fi vorba despre coaching informal sau părerea pe care o expui în cadrul unui Performance Review. Ba mai mult, poți chiar să oferi feedback inconștient prin limbajul corpului sau alte semnale. Inteligenta emotionala si feedback-ul sunt o abilitate care trebuie dezvoltata.

Dar, indiferent de metoda de comunicare aleasă, feedback-ul este fundamental pentru manageri sau team leaderi. Iar dezvoltarea abilității de a oferi feedback, cu ajutorul inteligenței emoționale poate face o diferență enormă asupra felului în care acesta este recepționat.

Inteligenta emotionala si feedback-ul este o componenta important si necesara dezvoltarii personalului.

Ce are de-a face inteligența emoțională cu feedback-ul?

Inteligenta emotionala si feedback-ul este capacitatea de a identifica, înțelege și gestiona emoțiile. Mai simplu spus, este abilitatea de a face emoțiile să funcționeze în favoarea ta, în loc să acționeze împotriva ta.

Desigur, din perspectiva inteligenței emoționale, este important ca principalul tip de feedback pe care îl oferi să fie o laudă sinceră și punctuală. Acest lucru se datorează faptului că feedback-ul pozitiv consecvent ajută la construirea unei culturi a „siguranței psihologice”. Acesta este un mediu în care angajații se simt în siguranță să își asume riscuri, să fie ei înșiși, să vină cu idei noi și chiar să greșească.

Cu alte cuvinte, un mediu sigur din punct de vedere psihologic este unul care se bazează pe încredere – încredere că liderii de echipă și colegii sunt de partea ta și nu-ți vânează fiecare greșeală pentru a te trage de urechi.

Dar, în timp ce laudele contribuie la consolidarea încrederii, uneori trebuie să oferi și feedback despre cum oamenii ar putea să se îmbunătățească. Este singurul mod în care oricine poate crește. Și tocmai de aceea feedback-ul ar trebui să fie constructiv.

Ce înseamnă concret să oferi feedback constructiv?

Oamenii care oferă feedback constructiv oferă sugestii și recomandări trecute prin filtrul empatiei și înțelegându-și totodată interlocutorul. Aceștia sunt familiarizați cu punctele tari, punctele slabe și abilitățile unice ale membrilor echipei. Știu că sunt anumite persoane care preferă să primească feedback individual, dar și cei care-l acceptă un feedback colectiv, oferit în cadrul unui grup.

Utilizând 2 întrebări simple, vei putea transforma feedback-ul negativ din ceea ce destinatarul consideră că este dureros, în ceva extrem de util.

Ce părere ai despre…?

Este o întrebare atât de simplă, dar este extrem de eficientă:

Ce părere ai despre prezentarea pe care ai făcut-o ieri?

Sursa – https://www.wearehr.ro/

Va multumim si va dorim succes!

Trimiteti mesaj direct agentiei prin butonul de mai jos!

Fie că ești în căutarea unui loc de muncă sau ai nevoie de angajați, apelați cu încredere la noi!

Recruiter Family Srl este o firma infiintata in 2017, autorizata de catre ITM Mures pentru a activa pe codul CAEN 7810. Suntem specializati in personal calificat si necalificat pentru locuri de munca in strainatate dar si in Romania.

  • Aceasta clasa include listarea locurilor de munca vacante si recomandarea sau plasarea solicitantilor pentru o slujba, in situatia in care persoanele recomandate sau plasate in munca nu sunt angajati ai agentiilor de ocupare a fortei de munca.
  • Activitati de investigare, selectie si plasare a fortei de munca, inclusiv activitati de cautare si plasare de personal executiv
  • Activitati ale agentiilor si birourilor de casting, cum ar fi agentiile artistice
  • Activitati ale agentiilor on-line pentru plasarea fortei de munca

Pentru mai multe detalii va rugam sa intrati pe pagina de CONTACT.

Contactează-ne !