Ce este scrisoarea de intentie ...

Scrisoarea de intentie este primul contact pe care il stabilesti cu un potential angajator, fiind o punte de legatura intre CV-ul tau si locul de munca pe care il soliciti.

In momentul de fata, foarte multi angajatori nu iau in considerare un CV daca nu este insotit si de o scrisoare de intentie/motivatie, preferabil personalizata pentru postul la care ai aplicat. Aceasta iti creste sansele sa iti pui in valoare personalitatea, abilitatile si punctele forte care te recomanda pentru un anumit job.

O scrisoare de intentie redactata corect iti creste sansele sa obtii jobul dorit, motiv pentru care trebuie sa ii acorzi o atentie sporita. Aceasta trebuie sa reflecte motivatia pentru care ai ales sa aplici la acel loc de munca, dar si care sunt aptitudinile si calificarile tale.

Totodata, prin scrisoarea de intentie trebuie sa demonstrezi faptul ca te-ai documentat si cunosti care sunt nevoile angajatorului si sa oferi solutii care sa reflecte modul in care tu poti sa indeplinesti aceste nevoi, cu exemple concrete despre cum poti sa cresti eficienta si profitul companiei.

Cand redactezi scrisoarea de intentie, tine cont de faptul ca aceasta trebuie sa fie conceputa special pentru firma si postul pe care ti-l doresti. Pana la urma, este prima ta sansa sa te faci remarcat si sa iti exprimi interesul de a lucra in respectiva companie.