Cum sa te faci remarcat pozitiv ca proaspat angajat intr-un loc nou

Stim ca succesul la un nou job nu depinde doar de sarcinile pe care trebuie sa le indeplinim, ci si de felul in care ne integram in noul colectiv.
Ca proaspat angajat, nu intotdeauna este simplu sa te adaptezi rapid schimbarilor, insa, cu ajutorul catorva idei, poti sa faci o impresie buna inca din prima ta zi de munca.

Fii organizat!

Multi dintre noi preferam sa lucram cu oameni care ne inspira incredere, pe care ne putem baza si care, atunci cand fac o promisiune, o respecta. La fel, ne este usor sa lucram cu persoanele punctuale, cu cele care termina la timp o sarcina de lucru si cu acelea carora, atunci cand le ceri un raport, un document sau o informatie, stiu unde sa caute, astfel incat sa fie eficiente.
Chiar daca pare putin exagerat, oamenii organizati par sa aiba intotdeauna lucrurile sub control. Disciplina la locul de munca te poate ajuta, nu doar sa ai o zi productiva, sa obtii rezultate, ci si sa lasi o impresie buna, indiferent de postul pe care il ocupi. Pentru asta, poti aplica unele principii ale bunei organizari:

Creeaza-ți zilnic un „To do list”! –  Alege-ti o agenda sau un caiet de birou in care, dimineata, inainte de a incepe munca, sa notezi trei taskuri pe care vrei sa le rezolvi in ziua respectiva! Stabileste intervalul orar in care vrei sa le indeplinesti! La finalul zilei, observa ce ai reusit sa bifezi si ce nu!

– Incepe un Bullet Journal! – Acesta este o agenda pe care o poti crea singur, cu scopul de a te organiza mai bine si de a-ti concentra atentia pe lucrurile importante pentru tine. Exista mai multe modalitati prin care poti face acest lucru. Una dintre cele mai simple sugestii este sa iti alegi o agenda de birou si sa imparti continutul ei in cateva categorii: sarcini,  evenimente, notițe (idei, observații), lucruri care au prioritate, lucruri care te inspira. Dedica fiecarei rubrici cateva pagini libere, pe care sa le completezi pe viitor! Delimiteaza rubricile cu ajutorul unor stickere/notite colorate!

Mentine-ti documentele in ordine! – Cu siguranta, memoria laptopului sau a calculatorului tau este plina de fisiere, acte, ciorne. Pentru a nu pierde timp sa le cauti atunci cand ai nevoie de ele, cel mai simplu este sa le organizezi in foldere, clasificandu-le in functie de activitatile profesionale carora le dedici cel mai mult timp. De exemplu, daca una dintre responsabilitatile tale este sa comunici cu un anumit client, poti tine toate documentele primite de la el intr-un subfolder cu numele clientului respectiv sau intr-un biblioraft de calitate.
Pe site-ul nostru gasesti numeroase modele. Alege ce ti se potriveste din categoria Organizare si arhivare! Organizand materialele in functie de responsabilitati, vei reusi sa iti definesti foarte bine toate rolurile pe care le ai la noul job.

Mentine-ti biroul ordonat!

Cum sa te faci remarcat pozitiv ca proaspat angajat intr-un loc nou- Office Direct

Vrem, nu vrem, parerea pe care o conturam celor din jur depinde atat de imaginea exterioara, cat si de ceea ce spunem, gandim, dar si de calitatile si abilitatile pe care le avem. Noul job poate fi sustinut de atentia ta la detalii ce tin de aspectele fizice, de la modul in care te imbraci, pana la ordinea de la locul de munca. Un birou ordonat inseamna o minte ordonata si mai productiva. Poti ascunde cablurile pe raftul de sub blatul biroului, pentru a lasa spatiul liber, fara sa iti provoace stres si iti poti tine documentele in cutii de arhivare, dosare din plastic, mape sau bibliorafturi.

Fii deschis – dezvolta relatii profesionale!

Cum sa te faci remarcat pozitiv ca proaspat angajat intr-un loc nou- Office Direct

Socializarea la locul de munca este importanta. Oricat de timid sau introvertit ai fi, incearca sa comunici deschis cu noii tai colegi si sa discuti in mod constant cu ei. Pe langa faptul ca te poti face remarcat mai usor, poti primi informatii despre firma, cultura companiei, despre activitatile si modul in care se desfasoara lucrurile. De asemenea, atunci cand ai nelamuriri in legatura cu anumite taskuri, nu ezita sa pui intrebari. Acestea te ajuta sa iti eficientizezi munca, sa iti faci o imagine mai clara asupra sarcinilor tale si sa arati interesul pe care il ai fata de rolul tau in companie.

Arata entuziasm si motivatie!

De multe ori, persoanele cu o atitudine pozitiva, relaxata si optimista ne atrag ca un magnet. Au, parca, puterea sa ne schimbe starea de spirit doar prin simpla lor prezenta. La fel se intampla si atunci esti motivat sau entuziasmat. Vei reusi sa ii inspiri si pe ceilalti si sa le oferi din energia ta.
De asemenea, motivatia si entuziasmul la locul de munca te ajuta sa fii mai eficient, mai productiv, sa faci lucrurile cu mai multa placere, sa vii cu initiative, cu idei de dezvoltare, sa preiei din responsabilitati si sa iti pui in evidenta aptitudinile, calitatile si capacitatile profesionale.

Nu in ultimul rand, relaxeaza-te si fii tu insuti. Chiar daca vrei sa faci tot posibilul sa fii placut, nu uita sa ramai autentic! Este de preferat sa faci lucrurile in felul si in ritmul tau. Bazeaza-te pe calitatile si puncte forte pentru care stii ca ai fost ales la interviu si cu siguranta lucrurile se vor dezvolta armonios la noul tau job!

Sursa – www.officedirect.ro

Share on facebook
Share on linkedin